Novica

Dobitniki društvenih štipendij in denarne pomoči pri organizaciji srečanj 2022

05.04.22  |  avtor: Aljoša Bavec

Na razpis za dve štipendiji mlajšim članom društva za udeležbo na konferencah izven Evrope je prispela ena prijava. Na podlagi prejetih vlog je UO sklenil, da štipendijo za leto 2022 podeli Urši Čerček (IJS).

Na razpis za osem štipendij mlajšim članom društva za udeležbo na konferencah v Evropi je prispelo 16 prijav. Na podlagi prejetih vlog je UO sklenil, da štipendije za leto 2022 podeli naslednjim kolegicam in kolegom: Ana Marija Habič (NIB), Marija Gjorgovska (UL, MF), Tilen Sever (IJS), Katarina Petra van Midden (FKKT), Sara Orehek (KI), Bernarda Majc (NIB), Maja Pušić (UL, MF), in Miki Zarić (IJS).

Prejemnikom štipendij iskreno čestitamo.

Na razpis za finančno pomoč pri organizaciji znanstvenih srečanj na ozemlju R. Slovenije sta prispeli dve prijavi. UO je sklenil, da bo društvo v letu 2022 finančno podprlo organizacijo obeh srečanj in sicer v višini 500 € štiridnevno srečanje »Implementation of microreactor technology in biotechnology (Portorož, 5.-8. junij 2022)«, in v višini 250 € dvodnevno srečanje »Horizon 2020 ERA-NET Transcan2 BioEndoCar (Portorož, 24.-25. marec 2022)«.

Prejemniki štipendij in finančne pomoči pri organizaciji znanstvenih srečanj najdejo navodila o obveznostih in osnutek donatorske pogodbe med dokumenti. Pogodbo ustrezno izpolnijo in jo po pošti pošljejo na naslov Slovenskega biokemijskega društva, da bo društvo lahko doniralo denarna sredstva.


Nazaj